Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.
One pot tomato-orzo
met chorizo
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 15 minuten + 20 minuten stoven
- Voedingswaarde:
- 720
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de chorizo toe en bak 5 minuten. Schenk eventueel een beetje bakolie uit de pan. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee. Voeg de paprika, orzo, tomatenblokjes en mais toe. Voeg 1 blikje water toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Draai de warmtebron lager, leg de deksel op de pan en stoof in 10-11 minuten gaar.
2. Verdeel de tomatenorzo over 4 diepe borden en bestrooi met de komijnekaas.
Tip: Serveer met frisse knapperige ijsbergsla en verse peterselie.
Bevat p.p.: 720 kcal. 28 g eiwit, 34 g vet waarvan 13 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Orzo