Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.
Zomerrijst
met roodfruit
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 445 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Breng in een pan het roodfruitsap met het vanillemerg aan de kook en roer de rijst met 3 eetlepels suiker erdoor. Breng de rijst al roerend opnieuw aan de kook en kook de rijst zonder deksel op zacht vuur in 12 min. gaar. Laat de rijst iets afkoelen.
- Schep in een licht ingevette ronde kom (inhoud 1 liter) de helft van de aardbeien en de rest van het rode fruit om met 2 eetlepels suiker en de crème de cassis.
- Schep driekwart van de rijst in de kom en druk het met de bolle kant van een lepel tegen de wand aan tot de hele kom bedekt is met een laag rijst van 1 cm dik.
- Schep het fruit in de kom met rijst en strijk de bovenkant glad. Verdeel de rest van de rijst erover en druk alles goed aan. Zet het dessert 3 - 4 uur afgedekt in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Keer het dessert om mbv een plat bord. Verdeel de rest van de aardbeien eromheen. Geef de slagroom erbij.
Tip: Maak van dit gerecht 4 kleine desserts. Verdeel de rijst dan in dessertschaaltjes of soufflévormpjes.
Bevat p.p.: 1870 kJ/ 445 kcal. 4 g eiwit, 11 g vet waarvan 7 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Dessert rijst