Provençaalse

gehaktschotel

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
635 kcal
11 Lassie Toverrijst Extra Vezels Provencaalse Gehaktschotel liggend beeld nieuw

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra Vezels
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 300 g rundergehakt
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 aubergine in stukjes
  • 300 g cherrytomaatjes uit blik, uitgelekt
  • 100 g Kalamata olijven
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en de Provençaalse kruiden toe en bak 1 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de courgette en aubergine toe en roerbak 4 min. mee. Voeg de cherrytomaatjes uit blik, 250 ml water, 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm toe en breng aan de kook. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de gehaktsaus. Garneer met de Kalamata olijven en wat van de resterende verse tijm en rozemarijn.

Bevat p.p: 635 kcal. 32 g eiwit, 27 g vet en 66 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Toverrijst Extra 375g tekst wit
Toverrijst Extra Vezels

Lassie Toverrijst Extra Vezels combineert het gemak en de lekkere smaak van Toverrijst met extra vezels.

Lassie Bio Based Toverrijst Builtjes 300g tekst wit
Toverrijst Builtje

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!