De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Risotto radicchio
e speck (uit Treviso)
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 605 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Italo Cescon Pinot Grigio 2021 - Sommige witte wijnen knapperen zo lekker mee met een gerecht.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Smelt in een pan met dikke bodem 25 g boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de pancetta of het spek en de salie toe en bak 3 minuten.
- Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut, totdat de rijst glazig is. Voeg de radicchio toe en bak nog 3 minuten.
- Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg vervolgens in delen de bouillon toe. Kook de rijst in 18-20 minuten beetgaar. Voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe als een vorig deel volledig door de rijst is opgenomen.
- Neem de risotto van het vuur. Voeg de resterende 25 g boter, de helft van de Parmezaanse kaas toe en peper naar smaak toe. Laat de risotto afgedekt nog 3 minuten staan.
- Schep de risotto op 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Tip: Bak in 3 el olijfolie de blaadjes van 2 extra takjes salie in 2-3 minuten knapperig. Garneer de risotto met de knapperige salieblaadjes.
Tip: In plaats van radicchio kun je ook prima rood- of witlof nemen.
Bevat p.p.: 605 kcal. 22 g eiwit, 27 g vet waarvan 14 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst