Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.
Gevulde kastanjechampignons
met truffelrisotto en magor
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten + 15-20 minuten oventijd
- Voedingswaarde:
- 160 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Briccotondo Dolcetto 'Fontanafredda'2021 - Deze niet al te zware rode Italiaan 'snackt' zo lekker weg.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Zet de champignons in de ovenschaal.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de rijst erdoor. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Kook de risotto in 4-5 min. beetgaar.
- Schep de truffeltapenade en de blaadjes van de takjes tijm door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de champignons met de risotto. Verdeel de magor over de risotto.
- Bak de champignons in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar. Garneer de champignons naar wens met een beetje extra tijm.
Tip: Vervang voor een pittiger hapje de magor door gorgonzola.
Tip: Fruit in de olijfolie een sjalotje. Vervang de helft van het water ook eens door witte wijn.
Bevat p.p.: 160 kcal, 6 g eiwit, 8 g vet waarvan 3 g verzadigd, 16 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Rapido Risotto