Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.
Kaneelrijst
met rozijnen en pecannoten
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 445 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Breng de rijst met melk, vanillesuiker, 2 eetlepels rietsuiker en kaneel aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 12 min. gaar worden, roer af en toe.
- Verdeel de rijst over 4 kommetjes en strooi de rozijnen, de rest van de rietsuiker en de pecannoten erover.
Tip: Vervang de rozijnen door ontpitte dadels en de rietsuiker door bruine basterdsuiker
Bevat p.p.: 445 kcal. 11 g eiwit, 17 g vet en 62 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Dessert rijst