Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.
Italiaans groentepotje
met mozzarella
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 695 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de bleekselderij 8 min. in kokend water.
- Verhit de olie en fruit de sjalot 4 min. Giet de bleekselderij af en voeg toe, samen met de aubergine, de tomaten en de azijn. Schep om, dek af en laat nog 5 min. garen. Voeg de mozzarella toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de groente. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Tip: Bestrooi met 3 el geroosterde pijnboompitten.
Bevat p.p.: 695 kcal. 31 g eiwit, 33 g vet en 69 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Gele Rijst