Italiaans groentepotje

met mozzarella

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
695 kcal
Gele Rijst Italiaanse Groenten Met Mozzarella

Ingrediënten

  • 325 g Lassie Gele Rijst
  • 1 struik bleekselderij, in stukken
  • 4 el olijfolie
  • 2 sjalotjes, in ringen
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 6 tomaten, in parten
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in blokjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de bleekselderij 8 min. in kokend water.
  3. Verhit de olie en fruit de sjalot 4 min. Giet de bleekselderij af en voeg toe, samen met de aubergine, de tomaten en de azijn. Schep om, dek af en laat nog 5 min. garen. Voeg de mozzarella toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de groente. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Tip: Bestrooi met 3 el geroosterde pijnboompitten.

Bevat p.p.
: 695 kcal. 31 g eiwit, 33 g vet en 69 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele rijst text
Gele Rijst

Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.