Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de drumsticks en kipfilet met zout, ½ eetlepel paprikapoeder en versgemalen zwarte peper. Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de drumsticks in 6 - 8 min. rondom bruin. Zet apart. Bak de kipfilets ook rondom bruin in het bakvet en leg ze bij de drumsticks.
- Bak de ui, knoflook, paprika en komijn 2 - 3 min. in het bakvet en besprenkel met citroensap. Schep de tomaten, oregano en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2 - 3 min. Schenk dan de wijn en bouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook. Laat het geheel 5 min. zachtjes pruttelen en roer de rijst erdoor.
- Doe het mengsel dan over in een ingevette grote braadslede of ovenschaal. Leg de drumsticks en de stukken kip ertussen en dek de braadslede af met aluminiumfolie. Schuif de braadslede in de oven en laat de rijst en kip in nog 40 - 45 min. gaar worden. Serveer dit gerecht met een salade van sperziebonen.
Tip: De Caribische rijst kan ook met een grote boerenkip bereid worden, snijd deze dan in stukken of laat dit de slager doen.
Bevat p.p. 550 kcal. 33 g eiwit, 13 g vet waarvan 3 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel