Bereidingswijze
- Maak de marinade: rasp de schil van de citroen boven een kom. Knijp de helft van het sap eruit en voeg toe. Voeg de helft van de knoflook en 2 eetlepels olie toe. Breng op smaak met peper. Bestrooi de kip aan beide kanten met zout en peper en leg de kip in de marinade (je kunt dit eventueel de dag ervoor doen, bewaar in de koelkast).
- Kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan, voeg de resterende knoflook toe. Bak goudbruin en voeg vervolgens de tomatenblokjes, een half blikje water en olijven toe. Voeg de bimi toe en breng aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe. Draai de warmtebron lager, leg een deksel op de pan en stoof de bimi in ca. 10 minuten gaar. Draai de warmtebron uit en schep de basilicumblaadjes erdoor.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, bak de kipfilet aan beide kanten kort aan. Keer regelmatig en bak de kip in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.
- Verdeel de warme rijst over 4 borden, snijd de kip met een scherp mes schuin in dunne plakjes. Schep de gestoofde bimi erop. Schep de tomatensaus ernaast. Garneer met basilicumtopjes.
Tip: Verhit 1-2 eetlepels olie in een koekenpan, bak de courgette op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin, zorg dat de courgette nog lekker knapperig is. Serveer bij de kip.
Bevat p.p.: 645 kcal. 37 g eiwit, 29 g vet waarvan 5 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel