Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Snelle kip
met ras el hanout en couscous
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 635 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een hapjespan, bestrooi de kip met zout, peper en ras el hanout. Bak de kip samen met de bosuitjes op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 8 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de couscous toe en verwarm nog 2 minuten.
2. Kook in tussentijd de peulen en wortels in 5 minuten gaar. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de rozijnen toe. Giet het kookvocht af. Meng de groente door de kip.
3. Verdeel de couscous over 2 diepe borden, schep de groenten erop.
Tip: Bestrooi met de koriander en amandelen.
Bevat p.p.: 635 kcal. 38 g eiwit, 20 g vet waarvan 3 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel