Thaise groentecurry

met pompoen en cashewnoten

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
810 kcal
Stazak Basmati Lime Koriander Thaise Groentecurry Met Pompoen

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 prei, grof gesneden
  • 70 g boemboe voor Thaise groene curry
  • 400 g voorgesneden pompoen
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 trostomaten, in partjes
  • 150 g sugarsnaps
  • 200 g taugé
  • 1 verpakking Lassie Minuutje Pandanrijst 250 g
  • 50 g cashewnoten

Optioneel

  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • 4 el grof gehakte koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de prei 3 minuten zonder te kleuren. Roer de boemboe erdoor en voeg de pompoenblokjes, kokosmelk en tomatenpartjes toe. Breng de curry aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Leg de deksel schuin op de pan en kook de curry 20 minuten op laag vuur. Voeg na 20 minuten de sugarsnaps en taugé toe zodat de groente knapperig blijft. Roer goed.
  3. Verwarm in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Verdeel de rijst over 2 diepe kommen, schep de curry erop. Strooi de cashewnoten erover.

Tip: Serveer met partjes limoen en grof gehakte koriander.

Bevat p.p.: 810 kcal. 23 g eiwit, 50 g vet waarvan 22 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Pandanrijst Minuutje 250g tekst wit
Minuutje Pandanrijst

Deze voorgestoomde rijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.