Bulgursalade

met komkommer en paprika

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
368 kcal
Bulgur Bulgursalade Met Komkommer En Paprika

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Bulgur
  • 2 el olijfolie
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 1 el shoarmakruiden
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 3 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de uiensnippers goudbruin. Roer de shoarmakruiden erdoor en schep dit met citroensap en peterselie door de bulgur. Laat de bulgur onder af en toe omscheppen afkoelen. Schep de groenten erdoor.
  3. Verdeel de bulgursalade over de borden. Voeg naar smaak citroensap toe.

Tip: Meng fijngehakte verse munt door de salade.

Bevat p.p.:
368 kcal, 11 g eiwit, 8 g vet, 63 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.