Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Bulgursalade
met komkommer en paprika
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 368 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin op laag vuur de uiensnippers goudbruin. Roer de shoarmakruiden erdoor en schep dit met citroensap en peterselie door de bulgur. Laat de bulgur onder af en toe omscheppen afkoelen. Schep de groenten erdoor.
- Verdeel de bulgursalade over de borden. Voeg naar smaak citroensap toe.
Tip: Meng fijngehakte verse munt door de salade.
Bevat p.p.: 368 kcal, 11 g eiwit, 8 g vet, 63 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur