Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit de grillpan. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees dun met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Gril de biefstukken in 2-3 min. per kant mooi bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten.
- Verhit intussen in een wok de laatste 2 el olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze 3 min. mee. Roer de currypasta erdoor en bak nog 1 min.
- Schep de rijst door het tomatenmengsel en bak nog 1 min. al omscheppend.
- Snijd de gegrilde biefstukken in reepjes. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de reepjes gegrilde biefstuk over en bestrooi met de koriander.
Tip: Voeg aan het bakvet van de biefstukken een beetje roomboter toe voor een extra volle smaak.
Serveertip: Lekker met een frisse komkommersalade.
Variatietip: Vervang de biefstuk door zalmfilet, kipfilet of grote ongepelde garnalen (vers of ontdooid uit diepvries).
Bevat p.p.: 620 kcal, 39 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel