Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.
Kippilav
met kaneel en kardemom
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 min (+ 10 min wachttijd)
- Voedingswaarde:
- 451 kcal
Bereidingswijze
Verhit de olie of ghee in een pan met dikke bodem en bak het komijnzaad voor 1 min.
Voeg de kaneel, kardemompeulen, kruidnagels, peperkorrels en laurierblaadjes toe en bak 1 min. mee.
Roer de ui, rawit-pepertjes, gember-knoflookpasta, korianderpoeder en het zout erdoor en bak al roerend 5-7 min. Voeg alle kip toe en bak rondom licht bruin.
Voeg de rijst en 700 ml water toe aan de kip en roer goed door.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en stoof de kip en de rijst afgedekt in ongeveer 20 min. gaar.
Zet de warmtebron uit en laat het geheel nog 10 min. zonder deksel rusten.
Roer de rijst los met een vork en voeg het limoensap erdoor.
Garneer met de koriander en serveer meteen.
Tip: Zwarte kardemompeulen zijn verkrijgbaar bij de Indiase winkel. Deze zijn veel sterker in smaak dan de groene kardemompeulen en worden alleen in hartige Indiase gerechten gebruikt. Laat de zwarte kardemompeulen weg als je ze niet kunt vinden. Vervang de groene kardemompeulen eventueel door ¼ tl kardemompoeder.
Tip: Gember-knoflookpasta (kant-en-klaar) is verkrijgbaar bij de toko en Indiase winkel. Zelf maken kan ook: pureer in een blender of vijzel 4 teentjes gepelde knoflook samen met 4 cm geschilde en geraspte gemberwortel.
Bevat p.p: 451 kcal, 6.7 g eiwit, 18.9 g vet waarvan 11.7 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 1.7 g voedingsvezel