Gratin

van ham, prei en meergranenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
614 kcal
Meergranenrijst Gratin Van Ham Prei En Meergranenrijst

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Meer Granenrijst
  • 4 dunne preien (samen ca. 800 g)
  • 12 plakjes ham
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 400 ml melk
  • 200 g geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water aan de kook. Snijd de preien elk in 3 stukken, spoel ze schoon en kook ze 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Kook de rijst in het kookwater van de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schakel de oven in op 200 °C. Vet een ruime ovenschaal in.
  2. Giet de rijst af, schep het in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Wikkel elk stuk prei in een plak hem en leg ze bovenop de rijst. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de helft van de kaas erbij. Lepel de kaassaus over de preirolletjes, bestrooi met de rest van de kaas en schuif de ovenschaal in de oven. Laat het gerecht in ca. 18 min. goudbruin kleuren.
  3. Serveer het gerecht warm.

Tip: Je kunt dit gerecht van te voren maken en pas vlak voor het serveren afbakken. Bewaar de opgemaakte ovenschotel tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bevat p.p.: 614 kcal. 37 g eiwit, 20 g vet en 71 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Meer Granenrijst tekst wit
Meer Granen rijst

De vernieuwde Meer Granenrijst zat al bomvol granen en is nu verrijkt met heerlijke speltgranen! Die geven je gerecht een volle smaak en stevige bite. Een heerlijke basis voor een verantwoord gerecht. Meer ingrediënten, meer smaak!