De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Risotto
met zalm en groene asperges
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 487 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Fritz & Frieda Grüner Veltliner 2021 - Alle seinen op groen voor een Oostenrijkse grüner veltliner.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwijder een stukje van de onderkant van de asperges en halveer ze overlangs. Snijd de kopjes van de asperges af. Breng 1,2 liter water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op. Kook hierin de aspergekopjes 3 min., neem ze met een schuimspaan uit de pan. Snijd de rest van de asperges in smalle reepjes.
- Verhit de boter in en fruit de ui en aspergestukjes op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst beetgaar is, dit duurt ca. 18 min. Schep de aspergekopjes, zalmblokjes en peterselie luchtig door de risotto. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
- Serveer de risotto in diepe borden en bestrooi de borden aan tafel met Parmezaanse kaas of kaasflakes.
Bevat p.p.: 487 kcal. 17 g vet, 18,4 g eiwit en 68,4 g koolhydraten.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst