Risotto

met zalm en groene asperges

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
487 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Fritz & Frieda Grüner Veltliner 2021
Alle seinen op groen voor een Oostenrijkse grüner veltliner.
95 Risottorijst Risotto zalm groene asperges

Ingrediënten

  • 2 visbouillonblokjes
  • 500 g groene asperges
  • 40 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 200 g gerookte zalmblokjes
  • 4 el verse peterselie, fijngehakt
  • 100 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwijder een stukje van de onderkant van de asperges en halveer ze overlangs. Snijd de kopjes van de asperges af. Breng 1,2 liter water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op. Kook hierin de aspergekopjes 3 min., neem ze met een schuimspaan uit de pan. Snijd de rest van de asperges in smalle reepjes.
  2. Verhit de boter in en fruit de ui en aspergestukjes op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst beetgaar is, dit duurt ca. 18 min. Schep de aspergekopjes, zalmblokjes en peterselie luchtig door de risotto. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  3. Serveer de risotto in diepe borden en bestrooi de borden aan tafel met Parmezaanse kaas of kaasflakes.


Bevat p.p.: 487 kcal. 17 g vet, 18,4 g eiwit en 68,4 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.