Rendang recepten

Ontdek de lekkerste rendang recepten nu bij Lassie! We hebben een paar hele lekkere varianten van dit gerecht voor je ontwikkeld. Van een eenvoudige, snelle versie met gehaktballetjes en een kant-en-klare boemboe tot eentje die je lekker vanaf scratch maakt in de slowcooker. Laat je verrassen!

Wat is rendang?

Rendang is een stoofgerecht dat vooral in Indonesië en Maleisië veel gegeten wordt. Het geldt als één van de lekkerste gerechten ter wereld en wordt gemaakt door vlees langzaam te stoven in een mengsel van kokoscrème en een heleboel verschillende kruiden. Je serveert het vaak met rijst, boontjes en een rood pepertje!

Boemboe

Je maakt rendang recepten met een boemboe. Dat is een soort fijngewreven mengsel van kruiden en specerijen. Die kun je vaak kant-en-klaar kopen, maar je kunt hem ook zelf maken met een vijzel of in een keukenmachine. Voor dit gerecht gebruik je gember, laos, citroengras, knoflook, ui, kurkuma en pepertjes.

Beef rendang (of daging)

Beef rendang (of daging op z’n Indonesisch) is misschien wel het bekendste recept. Niet gek, want deze variant met rundvlees wordt wel heel erg mals. Na een paar uur sudderen smelten de runderriblappen op je tong. Je kunt het nat (met saus) eten, maar ook nog droogkoken zodat het vlees na het stoven nog even aanbakt!

Ajam & vegetarisch

Met rundvlees is het natuurlijk hartstikke lekker, maar je kunt ook rendang recepten met kip maken. Het heet dan ajam. En eet je geen vlees? Maak ‘m dan vegetarisch. Stoof bijvoorbeeld eens een dun gesneden spitskool, een uit elkaar getrokken jackfruit of een heleboel plakjes champignon in de saus. Hartstikke lekker!

Wat serveer je erbij?

Het wordt traditioneel gegeten met rijst. Daar kun je dan nog van alles bij serveren om er een complete maaltijd van te maken. Denk aan sperziebonen, paksoi of bijvoorbeeld spinazie. Lekker met zoetzure komkommer of een fris limoentje. En houd je van pit? Strooi er dan op het eind nog even een gesneden rood pepertje overheen!

Rendang recepten voor de slowcooker

Je kunt onze recepten natuurlijk ook maken in de slowcooker. We raden je dan wel aan om wat minder vocht te gebruiken, omdat er in de slowcooker niks verdampt. Om diezelfde reden kun je de slowcooker ook niet goed gebruiken om het geheel droog te koken en nog even te bakken. Voor dat laatste heb je echt een pan nodig!

Snelle rendang recepten

Hoewel het natuurlijk lekker is om het lang te laten sudderen, kun je ook één van onze snelle rendang recepten maken. Die zijn vaak binnen een half uurtje wel klaar omdat we bijvoorbeeld gehaktballetjes of kip gebruiken. Die hoeven helemaal niet zo lang te stoven om gaar te worden!

Eenvoudig rendang recept

Ook goed nieuws: je hoeft helemaal geen sterrenchef te zijn om deze recepten te kunnen maken. De slowcooker of de pan doet namelijk het meeste werk. Jij hoeft alleen maar de stappen uit de bereiding te volgen. Met Lassie komt het dus altijd goed. Dat weten wij wel zeker.

Gezond & lekker

Met de recepten van Lassie maak je het avondeten altijd gezond én lekker. Ook bij deze bordjes Indo-comfort food. Dankzij de boemboe zitten onze gerechten namelijk boordevol smaak en daar doen we dan ook nog lekker veel groenten bij. Dat is nog eens verantwoord genieten!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten:

  • Lekkere recepten