Bereidingswijze
- Verhit de olie in een ruime pan met een dikke bodem, bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom goudbruin in 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de chorizo toe en bak een paar minuten mee. Voeg de uien, knoflook, paprika’s en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met de cajunkruiden en een beetje zout.
- Roer de rijst door de groente. Voeg de tomatenblokjes toe en vervolgens de kippenbouillon. Breng het vocht aan de kook, draai het vuur lager en leg een deksel op de pan. Stoof de jambalaya in 15 minuten gaar.
- Verdeel de jambalaya over 4 diepe borden. Garneer met fijngesneden gele bleekselderijblaadjes.
Tip: Voeg de rivierkreeftjes de laatste minuten toe aan de pan, als de jambalaya bijna 15 minuten heeft gestoofd. Voor extra smaak voeg worcestershiresaus toe. En voor een pittige jambalaya: zet tabasco op tafel.
Bevat p.p.: 725 kcal. 29 g eiwit, 35 g vet waarvan 9 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel