Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.
Vegan kimchi hotpot
met paddenstoelen en mais
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 40 min
- Voedingswaarde:
- 568 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Doe de helft van de marinade in een middelgrote kom en hussel de paddenstoelen doorheen. Laat 15 min. marineren.
- Verhit de hotpot op middelhoog vuur en giet de olie erin. Voeg zodra de olie begint te walmen de overgebleven marinade toe en bak 1 min. Voeg hierna de gemarineerde paddenstoelen, ui, courgette, zoete aardappel en mais toe en bak 5 min. tot de ui zacht is geworden. Houd de pan in de gaten, want het kan door de suikers snel aanbranden.
- Giet de pot kimchi erbij (met vocht en al) en vul aan met de groentebouillon. Als alle ingrediënten nog niet onder staan, giet er dan wat extra heet water bij.
- Zet het vuur lager en doe de deksel op de hotpot zodra de soep aan de kook is gekomen. Laat zo zachtjes 15 min. sudderen.
- Bereid intussen de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de rijst in kommetjes en zet de hotpot in het midden van de tafel. Schep de groente over de rijst heen.
Tip: Gochujang is een Koreaanse gefermenteerde chilipasta die lichtzoet van smaak is en een stuk minder pittig dan sambal. Te vinden in de Aziatische supermarkt.
Tip: Roer wat extra geraspte gember door de rijst heen voordat je hem serveert, dat geeft een frispittige kick.
Bevat p.p.: 568 kcal, 12 g eiwit, 17 g vet waarvan 2 g verzadigd, 89 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
PanKlaar Toverrijst