Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten wat kookwater op.
- Halveer de citroen, pers 1 helft uit. Dep de pangasiusfilets droog, wrijf ze in met zout en citroensap en bestrooi ze dun met bloem. Laat 10 min. staan. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de visfilets in 3 - 4 min. per kant goudbruin en gaar.
- Verhit intussen de rest van de olie en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg als de saus te dik blijft wat kookwater van de rijst toe.
- Verdeel de rijst over de borden, leg de visfilets erbij en schep de paprikasaus erover. Leg op elk bord een partje citroen en bestrooi de borden met basilicumblad en zwarte peper. Druppel naar smaak wat citroensap over de saus en vis.
Tip: Laat de kleine basilicumblaadjes heel. Stapel de grotere op elkaar en snijd ze in reepjes.
Bevat p.p.: 533 kcal. 34 g eiwit, 12 g vet en70 g koolhydraten.