Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de paprikastukjes met paprikapoeder, komijn, kaneel en sinaasappelrasp erdoor en bak 2 min. zachtjes. Schenk het tomatensap en sinaasappelsap erbij en voeg wat zout en peper toe. Laat de paprika nog 6 - 8 min. zachtjes sudderen.
- Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen.
- Pureer het paprikamengsel in een blender en schenk terug in de pan. Laat de saus nog 3 - 4 min. zachtjes sudderen en wat dikker worden.
- Rooster intussen de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Schenk de sojasaus erover en verwarm al omscheppend nog even door.
- Schep de rijst in diepe borden en schep de paprikasaus erop. Bestrooi met de cashewnoten en peterselie.
Tip: Vervang de gebakken noten door 200 g verkruimelde feta en strooi de kaas met peterselie over de rijst met saus.
Bevat p.p: 690 kcal. 18 g eiwit, 34 g vet waarvan 5 g verzadigd, 76 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel