Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.
Zalm
met wortelsalade en couscous
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 600 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Rooster het sesamzaad 2 min. in een droge koekenpan. Meng de wortel met 2 eetlepels olie en de azijn. Meng het sesamzaad erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de zalm met het kerriepoeder, peper en zout. Verhit de rest van de olie en bak de zalm 1 min. Voeg het citroensap toe en laat de vis op laag vuur in ca. 6 min. net gaar worden.
- Kook intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
- Verdeel de couscous over 3 borden en serveer met de zalm en de wortelsalade.
Tip: Voeg ook 3 eetlepels geroosterde amandelen aan de wortelsalade toe.
Bevat p.p.: 600 kcal. 29 g eiwit, 28 g vet waarvan 5 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Couscous Maroc