Bereidingswijze
- Bereid de Lassie Zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de rijst snel afkoelen, schep af en toe om.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak de garnalen en knoflook 3 min. en schep ze uit de pan. Voeg de ansjovis en olie toe en roerbak weer 1 min. Schep bij de garnalen. Klop de eieren los, schenk ze in de hete olie en roerbak ze tot vlokken. Schep ook bij de garnalen.
- Roerbak in de achtergebleven olie de ui 3 min., voeg na 2 min. het kerriepoeder en de sambal toe. Schep de Chinese kool en sperziebonen erbij en roerbak 3 min. zodat de kool slinkt en de bonen beetgaar zijn. Schep de zilvervliesrijst erbij en roerbak de rijst 1 min. Sprenkel de woksaus erover en schep om zodat de rijst gelijkmatig kleurt. Schep het roerei, garnalen en ansjovis luchtig door de nasi goreng en roerbak nog 1 min. Verdeel de nasi goreng over 4 kommen en bestrooi met bosuiringen.
Tip: Kook eventueel de sperziebonen 5 min. voor in ruim kokend water, zodat ze wat gaarder zijn.
Bevat p.p.: 413 kcal. 31 g eiwit, 12 g vet en 48 g koolhydraten