Nasi goreng

met garnalen

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
418 kcal
Nasi Goreng Nasi Goreng Met Garnalen

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g gepelde garnalen met staart
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje ansjovisfilets op zonnebloemolie (ca. 50 g)
  • 2 eieren
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 350 g Chinese kool, in grove ruiten
  • 200 g sperzieboontjes, in stukjes
  • 50 ml woksaus zoete soja
  • 3 bosuitjes, groen in ringen gesneden

Bereidingswijze

  1. Bereid de Lassie Zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de rijst snel afkoelen, schep af en toe om.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en bak de garnalen en knoflook 3 min. en schep ze uit de pan. Voeg de ansjovis en olie toe en roerbak weer 1 min. Schep bij de garnalen. Klop de eieren los, schenk ze in de hete olie en roerbak ze tot vlokken. Schep ook bij de garnalen.
  3. Roerbak in de achtergebleven olie de ui 3 min., voeg na 2 min. het kerriepoeder en de sambal toe. Schep de Chinese kool en sperziebonen erbij en roerbak 3 min. zodat de kool slinkt en de bonen beetgaar zijn. Schep de zilvervliesrijst erbij en roerbak de rijst 1 min. Sprenkel de woksaus erover en schep om zodat de rijst gelijkmatig kleurt. Schep het roerei, garnalen en ansjovis luchtig door de nasi goreng en roerbak nog 1 min. Verdeel de nasi goreng over 4 kommen en bestrooi met bosuiringen.

Tip: Kook eventueel de sperziebonen 5 min. voor in ruim kokend water, zodat ze wat gaarder zijn.

Bevat p.p.:
413 kcal. 31 g eiwit, 12 g vet en 48 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Zilvervlies Rijst E nummer sticker tekst wit
Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.

Lassie Bio Based Zilervlies Builtjes 300g tekst wit
Zilvervliesrijst Builtje

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!