Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.
Marokkaanse couscous
met courgette en sinaasappel
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 416 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Rasp 1 sinaasappel en snijd de schil in reepjes. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de sinaasappelschil toe. Schil de andere sinaasappels dik zodat ook het wit is verwijderd en snijd de partjes uit de vliesjes, vang het sap op. Snijd de courgette in reepjes.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en zet weg. Fruit de ui in de olie glazig in ca. 3 min. Schep de courgette met de komijn en de geperste knoflook en roerbak ca. 5 min. Schep de laatste minuut de sinaasappelpartjes erbij. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
- Meng alles luchtig door gare couscous. Serveer direct.
Tip: Ook mogelijk om er gebakken vis of geroosterd vlees bij te serveren.
Bevat p.p.: 416 kcal. 14 g eiwit, 14 g vet en 61 g koolhydraten.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Couscous Maroc