Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Haverrijstepap
met kaneelsuiker en chocolade
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 420 kcal
Bereidingswijze
1. Breng de melk aan de kook. Voeg de haverrijst toe en breng opnieuw aan de kook.
2. Kook de rijst in de melk op laag vuur in 20 min. gaar. Roer regelmatig. Houd voor een zachtere beet een langere kooktijd aan.
3. Meng intussen de suiker met de kaneel. Hak de chocolade fijn.
4. Neem de haverrijstepap van het vuur en laat desgewenst afkoelen. Bestrooi de pap voor het serveren met kaneelsuiker naar smaak en de fijngehakte chocolade.
Tip: Serveer met warme en eventueel licht gebonden kersen op siroop.
Tip: Voeg als te veel melk is ingekookt tijdens het koken of afkoelen gerust wat extra melk toe.
Bevat p.p.: 420 kcal, 15 g eiwit, 12 g vet waarvan 6 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Haver rijst