Haverrijstepap

met kaneelsuiker en chocolade

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
420 kcal
722 Lassie haverrijst haverrijstepap chocolade kaneelsuiker liggend beeld

Ingrediënten

Optioneel:

  • 1 klein potje kersen op siroop (350 g)

Bereidingswijze

1. Breng de melk aan de kook. Voeg de haverrijst toe en breng opnieuw aan de kook.

2. Kook de rijst in de melk op laag vuur in 20 min. gaar. Roer regelmatig. Houd voor een zachtere beet een langere kooktijd aan.

3. Meng intussen de suiker met de kaneel. Hak de chocolade fijn.

4. Neem de haverrijstepap van het vuur en laat desgewenst afkoelen. Bestrooi de pap voor het serveren met kaneelsuiker naar smaak en de fijngehakte chocolade.

Tip: Serveer met warme en eventueel licht gebonden kersen op siroop.

Tip: Voeg als te veel melk is ingekookt tijdens het koken of afkoelen gerust wat extra melk toe.

Bevat p.p.: 420 kcal, 15 g eiwit, 12 g vet waarvan 6 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Haverrijst 275g tekst wit
Haver rijst

Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.