Deze voorgestoomde rijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Zalm
met venkel en zeekraal
- Personen:
- 1
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 720 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in 3 gelijke stukken. Wrijf ze in met zout en peper en bestrijk dun met olijfolie. Rooster de stukken zalm in een hete grillpan in 4 - 5 min. mooi bruin en van binnen net gaar.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de sjalot, venkel en tomaatjes 1 min. Schenk het sinaasappelsap erbij en roerbak nog 2 min.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zeekraal door het venkelmengsel en verwarm alles nog 1 min.
- Keer de rijst boven een bord en verdeel de venkel met zeekraal eromheen. Leg de stukken zalm op de groenten.
Tip: Dit recept is ook lekker met kabeljauw of verse makreel.
Bevat p.p: 720 kcal. 38 g eiwit, 35 g vet waarvan 6 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Toverrijst