Quinoa is een veelzijdig gewas met een nootachtige smaak. Quinoazaden zijn een bron van eiwitten en vezels en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon.
Quinoa
met geroosterde groenten
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 40 minuten
- Voedingswaarde:
- 600 kcal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in kleine blokjes en schep ze in een braadslede om met de knoflook, ui, tomaatjes, verse kruiden, zout, versgemalen zwarte peper, balsamico-azijn en 3 eetlepels olijfolie.
- Rooster de groenten in de oven in 25 - 30 min. lichtbruin en gaar, schep ze tussendoor 1 - 2 keer om.
- Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op het pak en schep de gare quinoa door de geroosterde groente in de braadslede. Voeg naar smaak zout, peper en olijfolie toe.
- Schep de quinoa en groente in een schaal en verdeel de olijven en feta erover.
Tip: Neem groenten van het seizoen, dus vervang de aubergine en paprika’s in de herfst door blokjes pompoen met paddenstoelen, en in de winter door blokjes pastinaak en winterwortel.
Bevat p.p: 600 kcal. 20 g eiwit, 31 g vet waarvan 10 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel