Alles wat je over Lassie wilt weten

Wormer Pakhuis Silo Donau Koningsbergen en Mercurius gebouw Blue

Lassie. Altijd goed.

Ooit begonnen we in Wormer als gortpellerij, maar inmiddels zijn we al jaren de nummer één op het gebied van rijst en granen in Nederland. Daar zijn we best een beetje trots op. Elke dag weer doen we onze uiterste best om producten te maken waarmee jij zonder gedoe iets goeds op je bord hebt.

Lassie en duurzaamheid

Duurzaamheid is ook voor Lassie een belangrijk thema. Niet alleen bij onze producenten, maar ook bij onszelf. We vinden het belangrijk ons te blijven ontwikkelen en om te blijven innoveren op dit vlak. En stellen steeds hogere eisen aan onze producten en de boeren van wie we de rijst kopen. Dat doen we om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten, maar vooral omdat we willen bijdragen aan een betere wereld. Zo komt de rijst uit andere werelddelen met de boot naar onze fabriek. Een stuk duurzamer dan door de lucht of over land. Als Lassie zetten we zo kleine en grote stappen in de goede richting. Samen met onze boeren, andere partners en rijstliefhebbers.

Bekijk hier onze blog over duurzame basmatirijst & hier onze verslag over biologische rijst.

Milieubeleid

Lassie zet zich als onderdeel van EBRO Foods in voor een duurzamere wereld. EBRO Foods ondersteunt Lassie en haar andere bedrijven met verschillende hulpmiddelen om de impact van hun werk op het milieu te beperken.

Op die manier wil Ebro Foods de vervuiling en het gebruik van grondstoffen, water papier en energie verminderen. Ook zet EBRO Foods zich in om het afval en de uitstoot van schadelijke gassen te beperken. Het bedrijf maakt het liefst zo veel mogelijk gebruik van gerecyclede materialen.

EBRO Foods ziet erop toe dat haar bedrijven voldoen aan de relevante wetgeving en aan mogelijke extra, vrijwillige afspraken. Ook moedigt het bedrijf haar leveranciers en klanten aan om de good environmental practices (acties om de impact op het milieu te verkleinen) door te voeren.

Altijd iets nieuws

In onze geschiedenis staat innovatie centraal. Dat begon ooit al met de broers Albert en Jacob Adriaan Laan. Zij startten op 1 juli 1893 de eerste op stoomkracht gedreven pellerij van Nederland. Deze fabriek werd later uitgebreid met een indrukwekkende silo. De gebroeders gingen weer voor innovatie, en kozen voor de bouw voor het relatief nieuwe bouwmateriaal ‘beton’. Deze silo gebruiken we vandaag de dag nog steeds.

De rijstleider van Nederland

De drang naar vernieuwing is altijd gebleven en komt terug in ons gehele assortiment. Zoals onze toverrijst. Door het voorstomen van de rijst is het een stuk sneller klaar en hebben we het leven van vele Nederlandse huishoudens sinds 1954 een stuk makkelijker gemaakt. Zo deden we dat ook met de introductie van onze Rijstbuiltjes en Lassie Minuutje. Brachten we als eerste in Nederland quinoa op je bord. En hebben we inmiddels een rijk assortiment aan heerlijke rijst, graan en peulvruchten, dat blijft groeien.

Zonder gedoe iets gezonds en lekkers op je bord

Als Lassie willen we iedereen in Nederland helpen gezond, lekker en gevarieerd te eten. Dat doen we met producten die de ideale basis vormen voor een gezonde maaltijd. En dat blijven we doen. Altijd zonder gedoe. Altijd lekker. Altijd goed. Dat beloven we je!

Passie van Lassie

Al decennia lang zijn wij als Lassie de rijstleider van Nederland. Een titel waar we best een beetje trots op zijn. Al zijn we tegenwoordig veel meer dan rijst alleen. De rol van leider vervullen we maar al te graag. Niet door het te zeggen maar door te doen.

Het is en blijft onze passie iedereen in Nederland te inspireren met lekker, gezond en gevarieerd eten. Met onze producten die de ideale basis vormen voor een gezonde maaltijd. Altijd zonder gedoe. Altijd lekker. Altijd goed.
Met inspiratie in de vorm van honderden recepten. Onze passie en ambities gaan verder.

Er is nog zoveel meer te vertellen dan onze recepten alleen. Dat gaan we doen samen met mensen die ook een passie voor eten hebben en willen delen. Gezondheidsexperts, chefkoks, andere merken. Met inspiratie, tips & tricks en weetjes. Hoe Lassie je kan helpen bij gezonde levensstijl. Welke wijn past het best bij die risotto. Onze passie voor een betere wereld. Onze laatste innovaties. Altijd meebewegend met het seizoen. Om jou zoveel mogelijk te inspireren.

Kortom: Alle Passie van Lassie, op één plek.