De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Citroenrisotto
met tuinbonen
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 555 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Villa Maria Sauvignon Blanc 'Private Bin' 2021 - Als er nou een wijn dol is op citrus en tuinbonen dan is dat Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de olie en de helft van de boter en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al roerend sap en rasp toe. Blijf intussen roeren. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de tuinbonen in 3 min. gaar. Voeg ze samen met de rest van de boter en de helft van de kaas toe aan de risotto. Schep om en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de rest van de kaas en de fijngesneden munt.
Tip: Voeg met de tuinbonen 200 g doperwtjes (diepvries) toe.
Bevat p.p.: 555 kcal. 20 g eiwit, 24 g vet en 65 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst