Volkoren Orzo met courgette,

rode pesto, en krokante oesterzwammen

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
390 kcal
716 Lassie volkoren orzo orzo courgette rode pesto oesterzwammen liggend beeld

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Volkoren Orzo (275g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 300 g oesterzwammen
  • 2 el rode pesto
  • 2 takjes basilicum

Optioneel:

  • 2 el pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze in 5 min. beetgaar.
  3. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak de oesterzwammen in 5 min. bruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de orzo af. Schep de orzo door de courgette. Schep de pesto erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de orzo met de courgette op 4 borden. Verdeel de krokante oesterzwam over de orzo en bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum.

Tip: Schep met de pesto 2 el geroosterde pijnboompitten door de orzo.

Bevat p.p.: 390 kcal, 12 g eiwit, 12 g vet waarvan 2 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Volkoren Orzo 275g tekst wit
Volkoren Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risottogerechten. Het is pasta in de vorm van rijst en heeft een zachte smaak en bite. Deze volkoren orzo is een bron van vezels.

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.