Bereidingswijze
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze in 5 min. beetgaar.
- Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak de oesterzwammen in 5 min. bruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de orzo af. Schep de orzo door de courgette. Schep de pesto erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de orzo met de courgette op 4 borden. Verdeel de krokante oesterzwam over de orzo en bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum.
Tip: Schep met de pesto 2 el geroosterde pijnboompitten door de orzo.
Bevat p.p.: 390 kcal, 12 g eiwit, 12 g vet waarvan 2 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel.