Quinoa is een veelzijdig gewas met een nootachtige smaak. Quinoazaden zijn een bron van eiwitten en vezels en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon.
Zwartebonenstoof
met quinoamix
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 565 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de tomaten, komijn en chilivlokken erdoor en bak alles nog 1 min. Roer de oregano, sinaasappelrasp en het sinaasappelsap erdoor met zout en versgemalen zwarte peper en laat alles 5 min. zachtjes sudderen tot het een saus wordt.
- Schep de wortel en paprika erdoor en smoor de groente zachtjes in 5 - 8 min. beetgaar.
- Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
- Schep de bosui en zwarte bonen door de saus met groenten en verwarm het gerecht al omscheppend tot het door en door heet is.
- Schep de quinoa op borden en schep de zwartebonenstoofpot ernaast.
Tip: Lekker met een salade van verse spinazie, boogjes bleekselderij en dunne schijfjes appel. Sprenkel er wat witte wijnazijn en olijfolie over.
Bevat p.p: 565 kcal. 23 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 22 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Quinoa mix - 3 kleuren