Zwartebonenstoof

met quinoamix

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
565 kcal
3 Kleuren Quinoa Zwartebonenstoof Met Quinoamix

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 g tomaten, in stukjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 1 volle el verse oregano, fijngehakt
  • sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 4 wortelen, geschild en in kleine stukken
  • 1 gele paprika, in repen
  • 1 pak Lassie Quinoamix
  • 2 bosuitjes, in grove stukken
  • 2 blikken zwarte bonen (à 400 g), uitgelekt en afgespoeld

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de tomaten, komijn en chilivlokken erdoor en bak alles nog 1 min. Roer de oregano, sinaasappelrasp en het sinaasappelsap erdoor met zout en versgemalen zwarte peper en laat alles 5 min. zachtjes sudderen tot het een saus wordt.
  2. Schep de wortel en paprika erdoor en smoor de groente zachtjes in 5 - 8 min. beetgaar.
  3. Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
  4. Schep de bosui en zwarte bonen door de saus met groenten en verwarm het gerecht al omscheppend tot het door en door heet is.
  5. Schep de quinoa op borden en schep de zwartebonenstoofpot ernaast.

Tip: Lekker met een salade van verse spinazie, boogjes bleekselderij en dunne schijfjes appel. Sprenkel er wat witte wijnazijn en olijfolie over.

Bevat p.p: 565 kcal. 23 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 22 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Quinoa Mix tekst wit
BIO Quinoa mix - 3 kleuren

Quinoa is een veelzijdig gewas met een nootachtige smaak. Quinoazaden zijn een bron van eiwitten en vezels en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon.