Citroenrijstpudding

met vanillesaus

Personen:
6
Bereidingstijd:
60 minuten
Voedingswaarde:
199 kcal
Dessertrijst Citroenrijstpudding Met Vanillesaus

Ingrediënten

 • 3 biologische citroenen
 • 175 g Lassie Dessertrijst
 • 125 g suiker
 • 400 ml volle melk
 • 1 eidooier
 • 30 g vanillesuiker
 • 2 el maïzena

Bereidingswijze

 1. Schil 1 citroen. Leg de schil in een kookpan, voeg 500 ml water en de dessertrijst toe en breng het al roerend aan de kook. Kook de rijst, afgedekt en op heel laag vuur, 30 min.
 2. Rasp van een tweede citroen. Pers de citroenen uit, zeef het sap. Meng het citroensap en rasp met 125 g suiker en roer tot de suiker oplost. Neem de rijstpan van het vuur, haal de citroenschil uit de rijst en roer het citroen-suikermengsel erdoor. Spoel een puddingvorm van 750 ml om met koud water, schep de citroenrijst erin en laat de pudding helemaal afkoelen. Zet de vorm een nacht in de koelkast.
 3. Roer de eidooier los met de maïzena en 3 eetlepels melk. Verwarm de rest van de melk tot het kookpunt. Roer een beetje warme melk bij het dooiermengsel en roer dit bij de warme melk in de pan. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur zodat de saus bindt, zonder aan de kook te komen. Laat de saus onder af en toe roeren afkoelen.
 4. Duw met de vingertoppen de rijstpudding los van de vorm en stort de pudding op een serveerschaal. Schenk er wat vanillesaus over en serveer de rest er apart bij.

Tip: Snelle saus? Roer vanillevla met wat melk of koffieroom tot sausdikte.

Tip: Extra lekker: geef er vers fruit van het seizoen bij.

Tip: Bij natuurvoedingswinkels vind je echte vanillesuiker.

Bevat p.p.: 199 kcal. 4 g eiwit, 3 g vet en 39 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Dessertrijst 400g tekst wit
Dessert rijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.