Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een hapjespan en schep de ui, doperwtjes en paprika erdoor. Smoor de groenten 2 - 3 min. met de deksel op de pan.
- Schep de risottorijst door de groenten en roer de kippenbouillon erdoor. Laat de rijst in 4-5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
- Verwarm intussen de kipfilet 2 - 3 min. in de magnetron op 600 watt. Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes.
- Roer de boter met de helft Parmezaanse kaas en basilicum door de rijst en voeg zo nodig zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de risotto in warme diepe borden. Bestrooi met nog wat kaas en leg de plakjes kipfilet met blaadjes basilicum erop.
Tip: Verrijk deze risotto met 2-3 artisjokharten in dunne partjes. Smoor de stukjes artisjok met de groente mee.
Bevat p.p: 625 kcal. 30 g eiwit, 19 g vet waarvan 8 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel