Bereidingswijze
- Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm 3 eetlepels rijstolie en fruit driekwart van de knoflook zachtjes goudbruin. Giet de rijst af en schep de gebakken knoflook en de bosui erdoor. Laat de rijst nog 10 min. afgedekt staan.
- Wrijf de stukken kabeljauw in met versgemalen peper en limoensap. Verwarm 3 eetlepels rijstolie en bak de plakjes sereh. Leg de stukken kabeljauw erbij en bak ze in 2 min. aan elke kant goudbruin.
- Roer de suiker met de vissaus en 2 - 3 eetlepels water tot de suiker is opgelost. Schenk dit mengsel over de vis. Laat de vis op halfhoog vuur nog 4 - 6 min. pruttelen. Keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de stukken vis omhuld zijn met een stroperige saus.
- Verwarm 2 eetlepels rijstolie en roerbak de resterende knoflook met de spinazie en de helft van de rode peperreepjes.
- Schep de rijst in wijde kommen. Verdeel de spinazie erover en leg er een stuk kabeljauw op. Schep de saus over de kabeljauw en garneer met rode peperreepjes.
Tip: Je kunt de kabeljauw vervangen door zalmfilet, zeebaarsfilet of tilapiafilet.
Bevat p.p.: 2520 kJ/ 600 kcal. 33 g eiwit, 20 g vet waarvan 5 g verzadigd, 70 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel