Bereidingswijze
- Schenk de melk in een steelpan met dikke bodem en breek het ei erboven. Voeg 20 g suiker en vanillesuiker toe en klop alles met een garde tot een egaal mengsel. Voeg ook Lassie Dessertrijst toe.
- Breng het mengsel op matig hoog vuur al roerend aan de kook. Kook het mengsel vervolgens op lager vuur al roerend in 14 min. gaar. Blijf roeren tot er een romig stevig mengsel ontstaat.
- Neem de pan van het vuur en laat het mengsel 5 min. iets afkoelen en steviger worden. Verwarm de oven op 180 °C. Vet een cakevorm (25 - 30 cm) in met een beetje neutrale olie en bedek de bodem met een lange reep bakpapier.
- Doe het mengsel over in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de rijstbodem in de oven in 35 min. goudbruin. Laat 5 min. in de vorm afkoelen.
- Wrijf intussen ¾ van de frambozen boven een kleine pan door een zeef. Roer er 30 g suiker door en laat het mengsel al roerend 3 - 4 min. zachtjes koken tot het een dikke saus wordt. Laat de saus afkoelen. Schaaf met een dunschiller mooie krullen van de reep chocolade.
- Neem de rijstbodem uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Klop intussen in een kom de slagroom met 3 eetlepels frambozensaus en de slagroomversteviger tot een stevige luchtige room.
- Zet de rijstbodem op een rechthoekige schaal en bestrijk met 2 eetlepels frambozensaus. Strijk hierover de roze room en druppel de rest van de frambozensaus over de room. Garneer met marshmallows, verse frambozen, chocoladekrullen en zilveren parels.
Tip: Voor de frambozensaus kun je ook diepvriesframbozen gebruiken. Verwarm deze met 3 - 4 eetlepels water ot ze zacht zijn en wrijf ze dan door een zeef. Ga verder te werk volgens het recept.
Bevat p.p: 415 kcal. 8 g eiwit, 23 g vet waarvan 14 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel