Bereidingswijze
- Laat de krab in een zeef uitlekken en druk het vocht eruit. Rasp de schil van de limoen. Pers de limoen uit. Schil de gember en rasp het fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.
- Meng in de keukenmachine de helft van de gekookte rijst met de krab, limoenrasp, gember, 1 theelepel zout en wat versgemalen peper tot een smeuïg mengsel. Meng ook het ei erdoor. Schep dan de rest van de rijst met de helft van de rode peper en bosui erdoor.
- Vorm het rijstmengsel tot kleine ronde koekjes en laat ze afgedekt in de koelkast in 1 uur stevig worden. Roer intussen de mayonaise met de munt en de resterende rode peper en bosui tot een sausje. Voeg naar smaak limoensap, zout en versgemalen peper toe.
- Verwarm de olie in een wok flink heet en frituur de crabcakes met 4 tegelijk in 3 - 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de crabcakes op een platte schaal met een kommetje met saus in het midden.
Tip: Crabcakes als voorgerechtje? Serveer ze dan op bordjes op een bedje van veldsla en zet er een klein schaaltje saus bij.
Bevat per stuk: 120 kcal. 2 g eiwit, 10 g vet waarvan 2 g verzadigd, 6 g koolhydraten en 0 g voedingsvezel