Couscous salade

met noten en geitenkaas

Personen:
2
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
690 kcal
Couscous Maroc Couscoussalade Met Noten En Geitenkaas

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Gekruide Couscous Maroc (250 g)
  • sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 6 el olijfolie
  • 4 tomaten
  • 50 g gepelde hazelnoten of walnoten
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2-3 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 krop sla, bladeren gewassen
  • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereidingswijze

  1. Doe de couscous in een kom en roer het sinaasappelsap, de olijfolie en 400 ml kokend water erdoor. Laat de couscous 15 min. wellen en afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Rooster de hazelnoten en pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  3. Roer de couscous met een vork rul en schep de tomaatblokjes met de sinaasappelrasp, bosui en peterselie erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Leg de bladeren sla langs de rand van een platte schaal en schep de couscoussalade in het midden. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en pompoenpitten erover.

Tip: Maak de salade extra bijzonder met granaatappelpitjes. Halveer een granaatappel en schep de pitjes eruit. Schep de helft van de pitjes door de salade en strooi de rest met de noten en pompoenpitten over de salade.

Bevat p.p: 690 kcal. 20 g eiwit, 41 g vet waarvan 14 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Couscous Maroc tekst wit
Couscous Maroc

Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.