Koude & warme lunchgerechten

De één eet het liefst een kom soep, een ander een snelle salade of een broodje kaas. Bij Lassie hebben we voor ieder wat wils. Je vindt bij ons dus zowel koude als warme lunchgerechten. Perfect voor hete, zomerse dagen of om lekker bij op te warmen als het buiten sneeuwt.

Lunchgerechten met ei

Eieren zijn natuurlijk onmisbaar bij een lunch uit de Nederlandse keuken. Maar bij Lassie doen we het net even anders dan die standaard boerenomelet. We vullen die omelet bijvoorbeeld met Aziatische groenten, maken een roerei met botersla en komkommer of gaan voor een quinoasalade met een gekookt eitje!

Of met avocado…

Nog zo’n populaire ingrediënt voor de lunch: de avocado! Ook bij Lassie zijn er dol op onze romige vriend. Daarom voegen we ‘m ook graag toe aan onze salades of aan die vrolijke bowl. Heerlijk met wat frisse groenten. En wist je dat je een avocado ook kunt vullen? Ook heel erg lekker (en leuk)!

Makkelijke & lekkere lunchgerechten

Voor de lunch wil je vaak niet uren in de keuken staan. Dat snappen we. Daarom hebben we allemaal lekkere en makkelijke lunchgerechten voor je ontwikkeld. Bomvol smaak, maar wel eenvoudig en snel te bereiden. Zonder gedoe. En met een beetje voorbereiding ook gewoon als je op je werk bent.

Met vlees & vis

Er gaat ‘s zomers niks boven een salade met gerookte zalm of kip. Een stevig tussendoortje waar je de middag wel mee doorkomt. Maar hey, we gebruiken net zo graag een blikje tonijn of wat plakjes ham voor onze lunch recepten. Er is altijd iets waar je zin in hebt. Of iets dat je kunt maken met wat je nog hebt liggen!

Ook vegetarisch!

Naast recepten met vlees of vis, hebben we ook een heleboel vegetarische lunchgerechten voor je. Probeer bijvoorbeeld eens onze couscous met halloumi, een rijst-linzensalade met groenten en noten of waan je op vakantie met een Spaanse of Italiaanse rijstsalade. Je kunt er alle kanten mee op!

Altijd gezond

Een belegd broodje van de broodjeszaak om de hoek is lekker, maar je wilt af en toe ook gezond en gevarieerd eten. Daarom zorgen we altijd voor gezonde lunchgerechten met meer dan voldoende groenten. Verschillende recepten met verschillende ingrediënten voor een gevarieerd eetpatroon. Ook tijdens de lunch.

Lunchgerechten zonder brood

Bij Lassie hebben we natuurlijk een heleboel lunchgerechten zonder brood. We maken namelijk onze recepten namelijk met andere granen. Met rijst, bijvoorbeeld. Maar ook met couscous, bulgur of quinoa. Die laatste is vooral handig als je op zoek bent naar koolhydraatarme recepten of gewoon wat meer eiwitten binnen wilt krijgen!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: