Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.
Gebakken Thaise rijst
met kipgehaktballetjes
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 585 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Bak de kipgehaktballetjes in 10-12 min. mooi bruin en gaar. Snijd intussen de prei in ringen.
- Schep de gehaktballetjes uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Schenk de laatste 1 el olie in de pan. Bak de prei 4 min.
- Voeg de sojasaus en de chilisaus toe aan de prei en bak 1 min. zachtjes. Schep de rijst door de prei en bak nog 1 min. Voeg naar smaak extra sojasaus of chilisaus toe.
- Snijd de basilicum in reepjes. Schep de rijst op 4 borden. Leg er de kipgehaktballetjes bij en bestrooi met de basilicum.
Tip: Serveer een beetje extra Thaise zoete chilisaus bij de kipgehaktballetjes.
Tip: De kipgehaktballetjes kunnen ook makkelijk in de oven geroosterd worden: druppel in een muffinvorm met 12 holtes in elke holte beetje zonnebloemolie. Leg in elke holte een kipgehaktballetje en bak ze in een voorverwarmde oven (200 ºC) in 10-12 min. mooi bruin en gaar.
Bevat p.p.: 585 kcal, 20 g eiwit, 21 g vet waarvan 5 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Pandanrijst Voordeelpak