Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en smoor de paprikastukjes 1 - 2 minuten op zacht vuur. Schep de rijst erdoor en bak alles nog 1 min. Schenk het tomatensap en 200 ml water erbij en roer de maïs erdoor.
- Kook de rijst op matig hoog vuur 8 minuten door. Roer de bieslook en peterselie erdoor en laat de rijst afgedekt nog 5 - 10 minuten staan.
- Snijd de knakworstjes elke centimeter in, maar niet helemaal door. Bestrijk de worstjes dun met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de knakworstjes in 6 - 8 minuten.
- Schep de tomatenrijst op diepe borden en leg de knakworstjes erop. Lekker met een frisse salade.
Tip: Voeg voor wat extra groenten nog 12 gehalveerde cherrytomaatjes toe.
Bevat p.p.: 465 kcal, 14 g eiwit, 17 g vet waarvan 4 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel