Zalm-venkelgratin

met citroenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Voedingswaarde:
709 kcal
Pandanrijst Extra Zalm Venkelgratin Met Citroenrijst

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 500 g zalmfilet, op de huid
  • 30 g paneermeel
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 30 g geraspte (oude) kaas
  • 3 el olijfolie
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 biologische citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ovenschaal in. Snijd een plan van de onderkant van de venkel, verwijder stelen en groen en snijd ze in vieren. Kook de venkel ca. 5 min., schep ze uit het water met een schuimspaan en schep ze in de ovenschaal. Snijd de zalmfilet in grove stukken, wrijf ze in met peper en zout en leg ze tussen de venkelstukken. Meng paneermeel, knoflook, peterselie, kaas en peper en strooi dit over de venkel en zalm. Bak de zalm en venkel samen gaar in ca. 25 min.
  2. Kook de rijst in het venkelkookwater volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de citroenschil. Pers de helft uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Schep de citroenschil en 2 eetlepels citroensap door de rijst.
  3. Serveer de venkel en vis met de citroenrijst en leg nog een partje citroen op de borden.



Bevat p.p.: 709 kcal. 63 g eiwit, 30 g vet en 68 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Pandanrijst Duurzaam 375g tekst wit
Pandan rijst

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.

Lassie Pandan Builtje 300g tekst wit
Pandan rijst Builtje

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Lassie Pandanrijst Duurzaam 750g tekst wit
Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.