Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.
Voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof
ham en gember
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 415 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de hamreepjes in 2-3 min. knapperig uit. Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in partjes van 1 cm.
- Schep de witlof door de hamreepjes. Bak de groente in 6-8 min. beetgaar. Schil intussen de gember en rasp fijn. Meng de geraspte gember met de gembersiroop.
- Schenk de gembersiroop bij de witlof. Draai het vuur iets hoger en verwarm tot de siroop aan de witlof ‘plakt’ en goudbruin is. Verwarm intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een warm gerecht.
- Breng de witlof op smaak met peper en leg op twee borden. Schep de quinoa erbij en bestrooi met de blaadjes van het takje basilicum.
Tip: Bestrooi met 2 tl geroosterde pijnboompitten.
Bevat p.p.: 415 kcal. 16 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Voorgestoomde Quinoa