Paella met zalm, venkel

en zeekraal

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
600
Pronto Paella met zalm venkel en zeekraal

Ingrediënten

  • 15 g verse dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 venkelknol, in kleine blokjes
  • 1 kleine rode paprika, in kleine blokjes
  • 300 g Lassie Paellarijst
  • 100 g zeekraal
  • 300 g verse zalm (zonder huid), in blokjes van 2 cm
  • 125 g cocktail garnalen

Optioneel;

  • 200 g doperwten (diepvries) of 200g peultjes

Bereidingswijze

  1. Hak de helft van de dille fijn en de andere helft grof. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de blokjes venkel en paprika 1-2 minuten.
  2. Roer de paellarijst met fijngehakte dille erdoor. Schenk er 300-350 ml water bij. Breng de rijst al roerend aan de kook.
  3. Laat de rijst 15 minuten zachtjes koken, roer af en toe door.
  4. Leg de zeekraal, blokjes zalm en de garnalen in de rijst en roer voorzichtig door. Laat de paella nog 5-7 minuten zachtjes koken.
  5. Neem de pan van het vuur, breng de paella op smaak met wat zout (pas op, de zeekraal is al zout van zichzelf) en laat de paella nog 5 minuten afgedekt staan. Strooi de grof gehakte dille erover. Lekker met een groene salade.

Tip: Geen zeekraal kunnen vinden? Vervang de zeekraal door diepvriesdoperwtjes of – peultjes en roer gelijktijdig met de vis door het gerecht.

Bevat p.p: 600 kcal. 30 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Paella rijst 450g tekst wit
Paella rijst

Paella is het pronkstuk van de Spaanse keuken. Met Lassie Paella rijst zet je deze mediterrane klassieker in een handomdraai op tafel!