Romige risotto

met champignons

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
641 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Château Rives-Blanques Le Limoux 2020
Het visitekaartje van de Limoux komt even op visite.
Rapido Risotto Romige Risotto Met Champignons

Ingrediënten

  • 350 gram Rapido Risotto
  • 1 klontje boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 500 g champignons, in plakjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 el crème fraîche
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • verse bieslook, fijngehakt

Optioneel

50 ml droge witte wijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter en bak hierin de ui en champignons.
  2. Voeg de rijst toe en bak 1 min mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Breng de risotto op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
  5. Schep de crème fraîche en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  6. Garneer de risotto met de bieslook en de rest van de Parmezaanse kaas.

Tip: Voeg naar smaak nog een scheutje droge witte wijn toe aan de risotto bij stap 3.

Tip: Vervang de champignons door bijvoorbeeld oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.

Bevat pp: 641 kcal. 29 g vet, 13,7 g eiwit en 68,3 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Rapido Risotto Rijst tekst wit
Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.