Saltimbocca

met champignonrisotto

Personen:
4
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
604 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Cantina Frentana Pecorino 'Torre Vinaria' 2020
Lekker mals kalfvlees vraagt om lekker mals wit.
97 Risottorijst Saltimbocca champignonrisotto nieuw

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels
  • 8 blaadjes verse salie
  • 8 plakjes Parmaham
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 l paddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 30 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Halveer de schnitzels. Rol ze met een deegroller, tussen twee laagjes vershoudfolie wat dunner en wrijf ze in met wat zout en peper. Leg op elk schnitzeltje een blaadje salie en een plakje ham en steek dit vast met een cocktailprikker. Kwast de schnitzels dun in met olijfolie.
  2. Breng de bouillon aan de kook.
  3. Verhit de rest van de olie in een kleine braadpan en roerbak hierin de champignons 5 min. Schep ze uit de pan.
  4. Verhit de boter en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst beetgaar is, dit duurt ca. 20 min. Schep tot slot de gebakken champignons en de kaas door de risotto en warm nog even door.
  5. Bak ondertussen de schnitzels aan beide kanten ca. 1 min.: eerst de hamkant, dan de vleeskant.
  6. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer de geroosterde salieschnitzels bij de champignonrisotto.

Tip: Serveer er groente van het seizoen bij. Denk aan (groene) asperges, sperziebonen of spruitjes.

Bevat p.p.:
604 kcal. 35 g eiwit, 25 g vet en 55 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.