Bereidingswijze
- Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een hapjespan, voeg de kerstomaatjes toe en roer door de hete olie. Leg een deksel op de pan, draai de warmtebron laag en stoof de tomaatjes 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Brokkel de fetakaas boven een kom, voeg de yoghurt, 2 eetlepels olie plus 25 ml water toe. Meng tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Schaaf met behulp van de kaasschaaf of spiraalsnijder lange plakken van de komkommer.
- Verdeel de orzo over 4 diepe kommen. Schep de tomaatjes erop. Verdeel de slamelange en komkommer erover en schep de dressing erover. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees boven de salade uit de schil.
Tip: Verdeel de olijven over de salade en bestrooi met peterselie.
Bevat p.p.: 660 kcal. 14 g eiwit, 38 g vet waarvan 7 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel