Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2 - 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat alles al 10 - 15 minuten zachtjes koken.
- Houd 4 kleine toefjes basilicum achter voor garnering, hak de rest heel fijn. Schep het fijngehakte basilicum en de uiringetjes door de gekookte rijst.
- Pureer het tomatenmengsel met de staafmixer tot een gladde en licht gebonden soep. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
- Serveer de tomatensoep in diepe borden en schep in het midden een bergje met de basilicumrijst. Garneer met een toefje basilicum.
Tip: Maak deze soep in de winter met een blik tomaatstukjes.
Bevat p.p.: 145 kcal. 3 g eiwit, 6 g vet waarvan 1 g verzadigd, 18 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel