Bereidingswijze
- Breng in een pan 125 ml sinaasappelsap met 300 ml water en wat zout aan de kook. Roer de rijst erdoor en breng opnieuw aan de kook. Kook afgedekt in 10 min. zachtjes gaar.
- Snijd intussen de aubergine in dunne plakken, bestrooi met zout en laat ze even liggen. Snijd de puntpaprika’s in reepjes.
- Roer 2 eetlepels olijfolie met de paprikareepjes en peterselie door de gare rijst en laat afgedekt na garen en dan zonder deksel afkoelen.
- Dep de plakken aubergine droog, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 4 - 6 min. mooi bruin en gaar, keer na 2 - 3 min.
- Hak de pinda’s fijn en roer ze met komijn, harissa, 125 ml sinaasappelsap, zout, peper en 3 eetlepels olijfolie tot een dressing. Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de blaadjes los.
- Verdeel de slabladeren over borden en schep de rijstsalade in het midden. Verdeel de aubergineplakken erover en schep de pindadressing erover.
Extra tip: Garneer de salade met verse granaatappelpitjes. Je kunt de pinda’s vervangen door cashewnoten en in plaats van de aubergine plakken courgette roosteren.
Bevat p.p: 585 kcal. 12 g eiwit, 30 g vet waarvan 5 g verzadigd, 62 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel