Bereidingswijze
- Snijd de parmaham in reepjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie of de boter. Bak de hamreepjes 2 min. Voeg de prei toe en bak in 4 min. zacht. Schep de erwten erdoor en bak nog 1 min.
- Knijp intussen lichtjes in de verpakking om de rijst los te maken. Knip de verpakking daarna open. Schep de risotto door de groenten. Voeg 75 ml water toe en verwarm al roerende 2-3 min.
- Rasp de pecorino. Schep de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met peper. Schep de risotto op 2 borden en bestrooi met de rest van de pecorino.
Tip: Vervang voor een mildere smaak de pecorino door geraspte jonge geitenkaas of Parmezaanse kaas.
Tip: Voeg de rasp van 1 citroen toe voor een fris accent.
Tip: Liever zonder vlees? Vervang de parmaham door extra geraspte pecorino. Roer de helft van de geraspte kaas alvast door de risotto.
Bevat p.p.: 465 kcal, 21 g eiwit, 23 g vet waarvan 6 g verzadigd, 40 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel