Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Schil de gemberwortel en rasp op een fijne rasp. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de halve pepers in dunne reepjes.
- Giet de rijst af en schep de yoghurt, gember en peperreepjes erdoor. Voeg zout toe. Warm de rijst op heel zacht vuur nog 1 - 2 min. door. Zet de deksel op de pan en laat de rijst nog 10 min. staan.
- Kook de rode linzen 3 - 4 min. laat goed uitlekken.
- Doe de linzen, chilipeper, mosterd- en komijnzaad in een vijzel en wrijf ze met de stamper iets fijner.
- Verwarm de olie en roer het linzenmengsel erdoor. Verwarm het mengsel al roerend 1 - 2 min.
- Schep de rijst in een schaal en schep het linzenmengsel met olie erover. Garneer met korianderblaadjes.
Tip: Deze Indiase rijst smaakt goed bij geroosterde kip of vis. Geef er een frisse komkommer- of ananassalade bij.
Bevat p.p.: 1765 kJ / 420 kcal. 8 g eiwit, 14 g vet waarvan 5 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel